På Skiveegnen er vi heller ikke bare kendt for de grønne handlinger, men også den grønne natur. Og den blå. Flyv en tur hen over vores del af landet og du vil se, hvor meget det blå vand og grønne marker og skove fylder. Og flyver du ind over Skive By ser du åen sno sig igennem en Natura 2000-beskyttet dal. På kryds og tværs er byen bundet sammen af grønne områder og stisystemer, som inviterer til bevægelse på gåben, cykel, i løbesko eller med barnevognen.
Det store byudviklingsprojekt BigBlue Skive, der er ved at tage form, skaber nye åndehuller og binder by, kultur, natur og idræt sammen. Hovedtrækket i planen er at udnytte åen og de omkringliggende områder til at skabe attraktive og grønne byrum og nye tværgående forbindelser, på en måde så byen samtidig klimasikres. En del af planen går også ud på at integrere og omdanne et tidligere industriområde – Elværkskvarteret – til en levende, grøn del af Skive By. Her skaber vi et byrum med fokus på balancen mellem natur, mennesker og dyreliv.
I det hele taget er vi opmærksomme på, at vores glæde over naturen skal balancere med det, den kan holde til. I samarbejde med de nationale myndigheder udarbejdes der landskabsanalyser og en naturkvalitetsplan. Derfor har vi også skabt Naturpark Flyndersø - Sønderlem Vig i samarbejde med Friluftsrådet. Det sker for både at bevare de store naturrigdomme med fjorden mod vest og enge, søer, heder, moser, skove og vandløb mod øst. Det er et område med mange forskellige dyre- og plantearter. Det vil vi gerne bevare sammen med mulighederne for at bruge området til friluftsliv, erhverv, kulturhistorie og familie. Det handler om at finde den rette balance mellem naturens behov og vores muligheder for at opleve den.
Det er alt sammen med til at skabe en egn i balance – både miljømæssigt, mentalt og menneskeligt.