I 70’erne blev nogle af verdens første lavenergihuse opført i Skive.
I 80’erne investerede vi millioner i energiløsninger på kommunale bygninger.
I 90’erne besluttede vi, som den første kommune i landet, at der skulle være solvarmeanlæg på alle offentlige bygninger. Det gav os samme år både en dansk og en europæisk energipris.
I 00’erne blev vi udnævnt til ’Energiby’ og ’Årets CO2-kommune’.
I 10’erne gik kommune, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner sammen og etablerede den banebrydende og innovative energipark GreenLab Skive. Interessen er enorm, ambitionerne skyhøje. Vi indviede også landets første lavenergi-kontorbygning, Den Blå Diamant, der er et energi 25+-hus. Det betyder, at det producerer 25 procent mere energi end byggeriet selv forbruger, når det bare står og ’hviler’.
Og i 20’erne skyder banebrydende virksomheder, der udvikler nye, grønne løsninger op i GreenLab Skive. En udvidelse på 70 hektar – svarende til 100 fodboldbaner – er på vej på grund af stor efterspørgsel fra nyskabende virksomheder. I 2021 slog Danmarks Tekniske Universitet – DTU – sig som det første universitet ned på Skiveegnen. Samme år ændrede Energifonden navn til Klimafonden Skive og skiftede fokus, idet fondens aktiviteter ikke længere afgrænser sig til energiområdet alene. I stedet begyndte fonden at arbejde på tværs af sektorer som landbrug, miljø, transport og energi.